VERENIGING VRIENDEN VAN DE STADSKERN ZWOLLE

Op dinsdag 23 april 2024 wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vrienden van Stadskern Zwolle gehouden in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 in Zwolle.
Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang vergadering om 19.30 uur.

Agenda ALV
1. Opening door de voorzitter
2. Verslag jaarvergadering 25 april 2023*
3. Jaarverslag 2023
4. Jaarrekening 2023 en begroting 2024*
5. Verslag kascommissie
6. Samenstelling kascommissie
7. Samenstelling bestuur
8. Mededelingen van het bestuur
9. Rondvraag
10. Sluiting

*Bij deze agendapunten zijn de volgende stukken beschikbaar:

U kunt zich desgewenst aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Presentatie Zwolle en het Water
Aansluitend aan de vergadering, rond 20.30 uur, zal stedenbouwkundige Herman Reezigt een presentatie geven over water in Zwolle.
Introducees zijn van harte welkom om na afloop van de vergadering deze presentatie bij te wonen.

Korte toelichting
Zwolle, gelegen in de delta van de IJssel en de Vecht wordt ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd. Wateraanvoer vanaf de rivieren, beken en weteringen staat via de singels van Zwolle in rechtstreekse
verbinding met het IJsselmeer. Dit watersysteem is in het verleden vaak aangepast naar de behoeftes van de stad, maar heeft haar (andersom) ook gevormd. Herman Reezigt wil in de lezing ingaan op dit
vormingsproces en laten zien hoe dit zichtbaar is in de stad. Daarnaast gaat hij in op de uitdagingen van de toekomst. Zwolle moet de balans herstellen tussen het water- en bodemsysteem én stadsontwikkeling, met als belofte een aantrekkelijkere en robuustere leefomgeving als NOVEX gebied en ‘demodelta van de toekomst’.

Afsluiting en borrel om circa 21.30 uur.

Erfgoedplatform Zwolle

Erfgoedplatform Zwolle is de overlegtafel waarin een aantal organisaties informatie uitwisselt en gezamenlijke activiteiten ontwikkelt.