VERENIGING VRIENDEN VAN DE STADSKERN ZWOLLE
Stamtafel Vrienden Stadskern groot succes

In het schooljaar 2023-2024 zetten de Vrienden elk seizoen een stamtafel neer om elkaar bij te praten over actuele thema's en ontwikkelingen in de stadskern. Op dinsdagavond 10 oktober stond de eerste Stamtafel Vrienden Stadskern aan boord van MS Ooster-Schelde. Het was een groot succes: zo'n dertig leden zijn groepsgewijs bijgepraat door bestuursleden en wisselden van gedachten over het thema 'groen en blauw in de binnenstad van de toekomst'.

Onder het genot van een drankje en een hapje zijn de leden bijgepraat door het bestuur over recente ontwikkelingen in de stad - Noorderkwartier, Spoorzone, terrassenbeleid, zonnepanelen etc. - en de kennismaking met de stadsbouwmeester die middag.
Een groepje leden is bezig met een voorstel voor straatnamen om de herinnering aan enkele illustere Vrienden levend te houden. Een ander groepje werkt aan een flyer over de vereniging en een kennismakingswandeling voor de stadskern voor nieuwe inwoners.
Verder zijn mogelijke kandidaten voor de Pluim 2023 besproken. Op 5 november wordt een wandeling georganiseerd langs de vele kanshebbers om tot een shortlist voor de Pluimverkiezing aan het eind van het jaar te komen.

Daarna verzorgde bestuurlid Peter Goudswaard een inleiding op het thema van deze stamtafel: blauw en groen in de Zwolse binnenstad, waarna een levendig gesprek ontstond.

De conclusie van deze eerste keer is dat de stamtafel een blijvertje wordt. Zodra een nieuwe datum bekend is, vindt u die op deze site.

2023 10 14 Stamtafel Peter Goudswaard intro

Erfgoedplatform Zwolle

Erfgoedplatform Zwolle is de overlegtafel waarin een aantal organisaties informatie uitwisselt en gezamenlijke activiteiten ontwikkelt.