VERENIGING VRIENDEN VAN DE STADSKERN ZWOLLE
Actueel | 19 juli 2023
Meedenken over de route van Stadshart tot IJssel

Tijdens het spoorzonecafé van 12 juli jl. riep wethouder Gerdien Rots belangstellenden op om mee te denken over een aantrekkelijke route van de Grote Markt via de nieuwe voetgangersbrug over het spoor naar de IJsselzone - en vice versa. Het idee is om voorlopig eerst tot aan de campus van Hogeschool Windesheim een verbinding van het oude naar een nieuw 'stadshart' te markeren.

 Voormalig wethouder Anker sprak, geïnspireerd door het beeld De Glazen Engel van Herman Lamers, van een 'Engelenpad' en liet er zelfs het filmpje Doorkruis de Spoorzone langs het veelbelovende pad van de engel over opnemen (waarin overigens ten onrecht wordt verwezen naar de engel Gabriël i.p.v. Michael). Die term lijkt in onbruik geraakt, misschien vanwege de kritiek dat het om een prestigieus paradepaardje zou gaan. Het idee om de ontwikkeling van het 'Hanzekwartier' te stimuleren door een aantrekkelijke route voor langzaam verkeer te ontwerpen is gebleven. En het idee om uit te gaan van een of meer kunstwerken als oriëntatiepunten ook.

Wat vindt u van het idee? Heeft u ideeën hoe het zou kunnen worden? Via de pagina Zwolle.nl/Spoorzone vindt u alle informatie van de gemeente. Wilt u met een groepje Vrienden samen plannen maken? Stuurt u dan een berichtje naar het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Erfgoedplatform Zwolle

Erfgoedplatform Zwolle is de overlegtafel waarin een aantal organisaties informatie uitwisselt en gezamenlijke activiteiten ontwikkelt.